Moje stránky o Magii a Tarotu

Navšťivte moje stránky o Magii a Tarotu, výkladu snů, tarotu, výklad z run, kyvadla, numerologie http://ceskytarot.blog.cz/

sobota 28. února 2015

PRAMEN ŽEN - inspirující příběh o ženské solidaritě

Děj filmu nás zavádí do malé vesničky kdesi mezi severní Afrikou a Arabským poloostrovem. Ženy zde chodí pro vodu k prameni, který se nachází vysoko v horách, zatímco muži klábosí a pokuřují vodní dýmky v místní kavárně. Tuto nerovnou tradici hodlá zlomit mladá Lejla, která navrhne ostatním ženám zahájit "stávku v lásce". Film je moderním zpracováním Lysistraty od řeckého dramatika Aristofana.

odkaz na Čsfd zde
Zrovna nedávno jsem dávala typ mé kamarádce na film Náš domov - duchovní, spirituální fílm, o tom co nás čeká po smrti, o sílě karmě,... a naoplátku kamarádka mi dala odkaz na film, který je na Youtube Pramen žen.

celý článek naleznete pod perexem, děkuji




Pramen žen vypráví o překrásné muslimské dívce, mladé ženě Lejle, která společně s ženami z věsnice, kde žijí začnou stávku. Nechtějí už nosit vodu z hor, několik žen při takové cestě potratili své děti a nebo je rodili mrtvé, Lejla svým jednáním a uvažováním popudí celou vesnici. Chce aby vodu nosili z hor muži a né ženy. Muži celý den vysedávají a pijí čaj, hrají karty, obhajují se, že chrání zem, vesnice, i když válka není .... Muži si vykládají Korán po svém a bijí své ženy, jednají s ními jako s otroky, jako s majetkem. Lejlin muž je velmi vzdělaný muslim a svojí ženu podporuje. K Lejle se přidá i stará Puška, stará žena z věsnice, velmi chytrá, hodná muslimka. Přidává se víc a víc žen, kteří trpěli nadvládou svých mužů ... Nakonec se vše zveřejní v novinách a začne se o to zajímat i politika, další ženy v zemi se přidávají, Do staré vesnice se zprovozní voda a vodovody do domácností, ženy svou bitvu vyhrály.


Moc krásný film s pohledem na Islám.

Můj názor:

Myslím si, že hodně věcí my Evropané, my křestané vidíme zkresleně. Hodně nadlehčeno berme Korán, asi jako naší křesťanskou Bibli, i v Bibli máme přikázání, stejně jako jsou v Koránu, kde jsou pod řádky psané i komentáře. Některé věci nám jsou proti srsti, a nerozumíme jim, ale víra je to asi jako každá jiná. Jen hodně zloby a hloupích lidí přibývá. Muslim není hned terorista co usekává lidem hlavy. To jsou fanatici. Křesťanství páchalo mnohem horší zločiny na lidem, kteří nevěřili v Boha. Víra není špatná věc. Sama jsem věřící, ale nikomu to necpu, nikoho nepřesvědčuji. Korán, ale to samé i Bible se musí umět číst. Něco musíme brát hodně metaforicky, nesmíme to zcela brát doslovně. Na druhou stranu, pořád říkám, jestli hledáš pravdu, najdeš jí v Bibli. Každý kdo má zlé umysly, může konat zlo v jaké koliv víře. Vše se dá překroutit.

To, že muslimské ženy to mají těžké, je pravda, ale oni by v našich podmínkách s našimi muži také dlouho nevydrželi. Chlapy jsou od jak živa velmi liný tvorové a tak tomu je. Chrání si svojí ženu a přitom jinou by klidně chtěli, berou nás jak kořist, mají to prostě v sobě a je jedno jestli se jedná o muslima nebo támhle Pepu Nováka. Každý má kus pravěkého muže v sobě. My ženy jsme křehké stavbou těla, jsme víc na emoce a staráme se o rodinu a krb domova, zatím co muž prostě jde lovit, zabíjet .... Máme doma dnes všechno k dispozici, ale kdyby jsme měli spočítat kolik mužu by opravdu vidělo svou ženu pouze doma s dětma, tzv u sporáku možná bysme se až divili. Díky Bohu, že my máme chlapy takový poseroutky a rychle bysme s nima byli hotový. U nás stačí se rozvést a jít si po svém. Tohle muslimské ženy taky mohou udělat, ale může je čekat velmi krutý život od vyhnání z rodiny a vesnice až v tech extremních podmínkách vylití žiraviny do obličeje. (Podotýkám, že tohle nemá co dělat s vírou ani Aláhem, ani Koránem. Jen s hloupostí lidí a nulovými zákony Islámu.

Kdo by chtěl si přečíst a nahlédnout do Koránu je zde


Žádné komentáře:

Okomentovat